Hey, ik ben Elke!
Een gevoelige ziel, mama van twee gevoelige kleuters, Stan en Liv en partner van een man die mijn zotste ideeën mee helpt realiseren. Toen ik een kleuter was wist ik één ding heel zeker: Ik wil later mama worden.
Het behalen van een diploma ‘kleuterleidster’ ging wel vlotter dan mama worden. Ik kwam terecht in een fertiliteitstraject en in 2018 verloren we tijdens de zwangerschap een dochter.
Ik stortte me onmiddellijk in een nieuw fertiliteitstraject en eind 2019 werd onze tweeling prematuur geboren.
Het ouderschap was dus al best uitdagend geweest en deze momenten hadden zich vastgezet in mijn lichaam.
Het werd hoog tijd om opnieuw in verbinding te gaan met mijn lichaam, want die had mij al die tijd signalen gegeven.
Dankzij lichaamsgerichte therapie kwam ik stilaan weer in verbinding met mijn lichaam en de pijn ebde weg. Vandaag gebruik ik mijn lichaam dan ook als maatstaf.
Ik besloot om mij, na deze ervaring, verder te verdiepen in de wereld van lichaamsgerichte traumatherapie.
Mijn verhaal zorgde ervoor dat ik ouders, lotgenoten,... erkenning en een gehoor wil geven. Wanneer zij de verbinding met zichzelf kwijt zijn, wil ik hen bijstaan om deze opnieuw te vinden.
Relevante opleidingen en bijscholing
-
Bachelor kleuteronderwijs (2013) - KHLeuven
-
Lichaamsgerichte traumatherapie (2023)
-
Therapeutisch coach (i.o. 2024)
Hey, ik ben Irin!
Tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie kreeg ik de kans om mijn bachelorproef te schrijven voor Het Berrefonds. Dit was een belangrijke ervaring, want hier leerde ik de doelgroep van ouders in de perinatale fase kennen. Het zaadje voor mijn interesse in dit werkveld werd toen geplant en groeide sindsdien alleen maar verder.
Daarna volgde ik een tweedaagse opleiding van Rouwpraat, georganiseerd door Het Berrefonds en KDG. Afgelopen schooljaar heb ik mijn kennis nog verder uitgediept door een postgraduaat perinatale psychologie te volgen. Deze opleiding heeft mijn rugzak gevuld met waardevolle inzichten en gaf me het laatste duwtje om aan de slag te gaan in het perinatale werkveld.
Hoewel ik zelf geen persoonlijke ervaring heb met moederschap, wil ik je laten weten dat ik er ben om naar jouw verhaal te luisteren. Iedereen ervaart deze periode op een unieke manier, en het is mijn doel om jou de ruimte te bieden om je verhaal te delen. Samen kijken we naar de uitdagingen waar je tegenaan loopt en zoeken we naar oplossingen die verlichting kunnen bieden.
We doen dit in een warme, uitnodigende ruimte die aanvoelt als thuiskomen, zodat je je op je gemak voelt om open te zijn over wat je doormaakt. Ik kijk ernaar uit om samen met jou op weg te gaan en te ondersteunen waar dat nodig is.
Relevante opleidingen en bijscholing
-
Bachelor in de orthopedagogie (2019) – Karel De Grote hogeschool
-
Bachelor toegepaste psychologie (2021) – Thomas More
-
Rouwpraat in hulpverlening bij het verlies van een kind (2023) – Berrefonds en KDG
-
Postgraduaat perinatale psychologie (2024) – Thomas More
Hey, ik ben Lissa!
In 2017 kreeg ik een diploma psychologie in handen. In 2019 kreeg ik een diploma 'mama geworden' in handen met daarnaast een klein minimensje kijkend in mijn verliefde ogen. Ik dacht meteen 'Hoe ben ik in godsnaam hier terecht gekomen?' en 'Help wat moet ik nu doen?', maar ook "Dat zal me wel lukken!".
Toen mijn eerste dochtertje geboren werd, werd ook ik als mama geboren. Zo, zullen we dat dan maar gewoon eventjes doen?
Naast de vele kraambezoeken kwam ook vrij snel, onverwacht, de broze bril op bezoek die mijn roze verwachtingen heeft doen verdwijnen. Onze eerste mini had regulatieproblemen waardoor haar vele huilen dagelijkse kost was. De eerste struggles kwamen op mijn pad maar mijn veerkracht bleef verbazend genoeg hoog.
Met de geboorte van ons tweede minimensje in 2021 was mijn potje veerkracht opgebruikt (ook mede dankzij een gecombineerde verbouwing en verhuis). Giet daar nog eens een mini'tje bij die precies, net zoals onze eerste mini, enkel kon huilen. Plots bevond ik me op het randje van een neerslachtige put waar ik precies zelf niet meer uitgeraakte.
Ik ben gelukkig uit die put geraakt.
Samen met de geboorte van mijn twee minimensjes werd ook Lissa de perinataal psycholoog geboren. Een passie ontstaan vanuit een combinatie van mijn psycholoog-zijn en mijn mama-zijn.
Relevante opleidingen en bijscholing
-
Bachelor in de orthopedagogie (2012) - Plantijn Hogeschool Antwerpen
-
Master in de klinische psychologie optie kinderen en jongeren (2017) - Ugent
-
Eenjarige opleiding ervaringsgerichte therapie bij kinderen en jongeren (2021) - Prof. Leni Verhofstadt-Denève
-
Perinataal counselor (2022) - Draagkracht
-
Omgaan met huilbaby's (2022) - Webinar Draagkracht
-
Rouwpraat in hulpverlening bij het verlies van een kind (2023) - Berrefonds en KDG
-
Geboorte-imprints "The Birth Mask Reveal training" (2023) - Karlton Terry
-
Basiskennis perinatale psychiatrie en Infant Mental Health (2023) - RINO Moeder & Baby Zoersel
-
Lichaamswerk bij perinatale processen en vroegkinderlijke ontwikkeling (2023) - Draagkracht
-
Babytherapie (2023) - Draagkracht
-
Introductiecursus pre- en perinatale psychotherapie (2023) - Max Peschek - Birthimprints
-
Geboorte vanuit het perspectief van de baby (2024) - Matthew Appleton - Birthimprints